Kanskaartjes

 

Onderstaand informeren wij u graag over de laatste ontwikkelingen én successen van Kanskaartje.nl. Daarnaast kunt u ons uiteraard ook volgen via Facebook. Klik op bovenstaande link en like onze pagina. Naast het laatste nieuws plaatsen wij ook alle nieuwe Kanskaartjes op Facebook. Misschien bent u binnenkort ook Kansgever?

Vooraf
Het is niet altijd mogelijjk om het exacte verhaal te vertellen, vanwege privacy, schaamte of soms zelfs gevaar. We gebruiken daarom gefingeerde namen én foto's en censureren waar nodig de informatie over studie, woonplaats, gezinssamenstelling e.d.

 

Jonge vrouw van 22 jaar is bezig met een voortraject "Blauw talent" van de politie. Een speciaal programma waarvoor je bent geselecteerd ter voorbereiding op de sollicitatieprocedure van de politie. Nu heeft zij waarschijnlijk een scheenbeenvlies ontsteking opgelopen, waardoor de huisarts aangeeft dat zij naar een sportarts moet om dit officieel te laten vaststellen en naar een fysio om hiermee verder te gaan. Alleen heeft zij een basisverzekering, waardoor dit niet wordt vergoed. We hebben gebeld naar de verzekeraar en de eerste 21 behandelingen moet zij sowieso zelf betalen. Sinds kort heeft zij een bewindvoerder en gaat zij waarschijnlijk richting Gemeentelijke Kredietbank voor een jongerenschuldensanering, waardoor er geen budget is om de behandelingen zelf te betalen. Zij zoekt dus een sportarts/fysio die met haar aan de slag kan gaan, zodat zij kan herstellen en haar sollicitatie kan doen bij de politie, haar grootste droom! Kanskaartje is op zoek gegaan en hebben we samen met Fysio Concept (www.fysioconcept.nl) een behandelplan opgezet om haar snel weer op de been te krijgen, want deze droom kunnen we natuurlijk niet voorbij laten gaan!

 

"Haay ik ben Sandra en ben onder begeleiding van heb HVO Querido. Ik ben hartstikke blij met mijn nieuwe laptop. Ik volg een all around  make-up opleiding en ben druk opzoek geweest naar fotografen, modellen, locaties en bezig geweest met mijn portfolio uit te breiden. Ik kan nu eindelijk beginnen met mijn website opzetten. Ik ben echt super blij met mijn nieuwe laptop, hij doet het prima en is volop in gebruik.

 

Wat doe je als je een baan hebt, hiermee je in je dagelikse onderhoud kan voorzien.. maar het niet niet redt om de reis van en naar je werk te bekostigen? Dan overleg je met stichting Kanskaartje.nl en gaan we samen op zoek naar een oplossing, bijv. in de vorm van een metro abonnement zodat deze jongere naar haar werk kan reizen. Deze jongere is al een paar jaar bij ons in begeleiding en woont in een zelfstandig studiootje in Zuid Oost. Deze dame heeft een leerwerktraject bij een restaurant/brouwerij in de binnenstad. Zij leeft van 50 euro weekgeld en hiervan is min. 20 euro per week kwijt aan het reizen. Normaal gesproken is dit naast het leefgeld een potje in het budget maar door te weinig ruimte in het budget kan dit bij haar niet. Ze kan ook niet fietsen want het is ontzettend ver en ze werkt ook vaak tot 's avonds laat. Deze dame zou ontzettend geholpen zijn als ze een reis abonnement voor OV zou kunnen krijgen voor een aantal maanden, kosten liggen op ong. 80 euro per maand. Kunnen jullie iets betekenen op korte termijn voor deze dame? Ja, dat kunnen wij. Tot het einde van het jaar sponsoren wij haar OV kaart zodat ze kan blijven werken en hiermee haar zelfstandige bestaan kan behouden en uitbreiden.

 

"Hallo, ik ben Jahmiley. Ik ben meerdere jaren dakloos geweest, uiteindelijk kwam ik terecht bij HVO Querido waar ik meer dan een jaar heb gewoond. Via een samenwerking tussen HVO en SayHeay werd mij een zelfstandige woning aangeboden. Ik had alleen het geld voor de best wel hoge borg niet. Ik was heel erg bang dat deze woning, deze stap naar weer mijn eigen plek om mijn leven weer op te bouwen niet door zou gaan. Mijn begeleider is voor mij aan de slag gegaan en kwam in contact met Stichting Kanskaartje.nl terecht. Ik vind het een hele mooie stichting en ik ben zo ontzettend blij dat zij mij het geld voor de borg willen lenen en ik het in een tempo passend bij mijn omstandigheden terug kan betalen".

 

Kanskaartje verzorgt jaarlijks een leuke en ontspannende middag/avond voor de jongeren die verbonden zijn aan onze samenwerkingspartner (o.a. Youké en HVO Q). Dit keer zijn we gaan bowlen en eten in Amersfoort. Enkele begeleiders gaan mee als ook leden van het bestuur van de stichting. Op deze wijze kunnen we, terwijl de jongeren zich uitleven, onze behaalde resultaten vieren en onze doelstellingen voor het komende jaar gezamenlijk doornemen. Bowlen saai...? Helemaal niet! Alleen maar lachende gezichten en een hoop plezier. Tijdens het eten maken we nader kennis met de jongeren. Als stichting stellen wij ons bescheiden op en laten het aan de jongeren welke onderwerpen ze wel en niet willen bespreken. Aan het eind van de avond worden alweer plannen gemaakt voor het volgende jaar. Mooi om te zien dat het mee mogen, dat andere iets voor je regelen, gewoon iets leuks doen zoveel plezier en dankbaarheid teweeg kan brengen. Hier doen wij het voor!

 

Joni is in september op de Herman Brood Academy gestart. Na veel omzwervingen heeft ze vanaf dit voorjaar met de juiste begeleiding weer een vaste basis weten op te bouwen en durft ze weer vooruit kijken. Ze gaat haar droom waar maken; starten op de Herman Brood Academy. Ze toont hierin een ontzettende drive en is dan ook niet voor niets aangenomen. Om de studie te kunnen volgen had ze een goede laptop nodig, geschikt voor diverse muziekprogramma's. Ze heeft hard gespaard en was een eind op weg. Maar net dat laatste stukje lukte niet en dat zorgde voor veel onrust. Gelukkig hebben wij dat weg kunnen nemen door haar een lening te verstrekken. Onrust weg en een plezierige start! "Ik ben onder de indruk dat er zomaar mensen zijn die dit voor mij doen. Ik ben blij met de constructie van een lening. Het geeft mij net wat extra ruimte, terwijl ik toch aan het eind alles zelf heb betaald. Heel erg fijn dat dit zo kan worden opgelost".

 

Hugo is een onwijs vrolijke en attente jongen van 17 jaar, waar wij allemaal ons petje voor af moeten nemen. Met zijn achtergrond zo'n doorzettingsvermogen, dat verdient een kans. Hugo hebben we letterlijk op weg kunnen helpen met een goede fiets. Hij fietste elke dag 1,5 uur (enkele reis) naar school op een oud barrel waarvan de ketting er minimaal 4x afliep. Een nieuwe fiets dus en meteen ook een coole rugzak. Verder hebben we hem én zijn huisgenoten voorzien van nieuwe kleding en heeft Kevin een afspraak gemaakt bij de opticien en tandarts (beide al 4 jaar niet geweest). "Ik ben zo dankbaar en blij. Ik ben sprakeloos, ik heb in mijn leven nog nooit zoiets moois gezien".

 

Lisa kan na de zomer starten aan haar droomopleiding tot edelsmid. Een mooie kans! Maar waarom niet nu alvast beginnen met het maken van sieraden dachten wij... Betaalbarekralen.nl heeft Lisa van een gigantisch starterspakket voorzien. Lisa kon haar ogen niet geloven, ze stond te dansen van geluk. Al snel ontvingen wij een eerste armband als blijk van dank. Waar wij op onze beurt Betaalbarekralen.nl natuurlijk weer willen bedanken. "Ik wil jullie heel erg bedanken voor alle hulp met al het moois".

 

Stichting Kanskaartje.nl steunt Floor al een tijdje in haar studie en stageplaats op weg naar de baan van haar dromen. Floor heeft kenbaar gemaakt dat ze ook graag wat wil betekenen voor haar broertje en zusje. Door omstandigheden en zoveel andere zaken die ook geregeld/betaald moeten worden lukt het niet een aantal relatief eenvoudige dingen zelf te regelen. Floor maakt zich daarover (grote) zorgen. Gelukkig hebben wij wat van deze zorgen kunnen wegnemen. We hebben uit ons netwerk divese spullen aangeboden gekregen, waaronder een prachtige stoere fiets voor Floor's broertje en mooie kleren voor Floor's broertje en zusje. Floor's moeder; "mijn docher is zo blij met de gekregen kleding, ze draagt niets anders meer en wil zich steeds omkleden. Ze is zelfs in de ochtend niet meer 'sleepy', maar denkt meteen aan wat ze aan zal gaan doen waarna ze vrolijk aan de dag begint. Vandaag lekker uitwaaien op het strand in de nieuwe bikini en slippers".

 

Sam woont al een tijdje in een opvangcentrum in Amsterdam. Geen goede plek voor een jongen die slim is en veel potentie in zich heeft. Hij volgt een MBO opleiding, maar zijn hart gaat er niet sneller van kloppen. Eigenlijk wil hij liever naar een HBO opleiding of zelf zijn eigen inkomen verdienen. Na een middag 'uithoren' hebben we hem voorgesteld bij 2 bedrijven een dag mee te lopen. Sam houdt van programmeren (en helaas ook iets teveel van gamen...). We hebben 2 bedrijven gevonden die Sam graag wilden ontvangen. Bedrijven die bezig zijn met innovatie en technologie ontwikkelingen. Genoeg aanknopingspunten dus voor Sam. En zo geschiedde. "Ik was echt ondersteboven van de gastvrijheid, hoe ik werd ontvangen en geholpen. Ik heb zoveel gezien en geleerd... Het leek bijna onwerkelijk. Echt heel gaaf". Sam heeft weer nieuwe energie gekregen om zich te motiveren en goed na te denken over zijn toekomst. Bovendien... werkt hij inmiddels op invalbasis bij 1 van de bedrijven.

 

Floor kan eindelijk, net als haar studiegenoten, haar huiswerk online maken en inleveren dankzij de laptop die Stichting Kanskaartje haar ter beschikking heeft gesteld. "Hallo, ik ben Floor. Ik ben 17 jaar en ik ben dit jaar begonnen met een opleiding ‘juridisch medewerker zakelijke dienstverlening’ aan ’t ROC. De laatste jaren ben ik in een lastige situatie beland en konden mijn ouders niet meer voor me zorgen. Vanaf m’n 15e woon ik uit huis en dat is best ingewikkeld soms. Ik zat op ’t gymnasium maar ben door wat er is gebeurd  een beetje afgezakt en woon nu in een huis waar jongeren begeleid wonen. Later wil ik advocaat worden en ik ben blij dat ik nu weer naar school ga. Ik had geen computer of een laptop en dat was eigenlijk niet te doen. Via een kennis kreeg ik opeens een laptop van Stichting Kanskaartje. Er ging een wereld voor me open. En ik heb nu een enorme kans gekregen om via de website van m’n opleiding huiswerk te maken en in te leveren, alles gaat online wat betreft werkstukken en zo. Heel hartelijk bedankt voor de laptop. En voor de kans op een veel leuker leven!!!"

 

Isa start haar Master opleiding Jeugdzorg dankzij de financiële ondersteuning van Stichting Kanskaartje!
"Na een tijd in de jeugdzorg en uiteindelijk in een opvang voor zwerfjongeren te hebben gewoond, ontstond de ambitie om later zelf met zwerfjongeren te gaan werken. Dit ben ik ook gaan doen. Omdat mijn vooropleiding niet helemaal de juiste richting was, wilde ik graag een master gaan doen die beter aansluit bij dit werk. Deze master bestaat alleen in een deeltijdvariant, waardoor ik minder kan werken en het onmogelijk leek om de studiekosten te kunnen betalen. Dankzij de financiële hulp van Stichting Kanskaartje ben ik nu gestart met deze ontzettend interessante studie!" 

 

Er zijn weer meerdere Kanskaartjes uitgedeeld. Zo heeft Frans een prachtige stageplek gekregen zodat hij praktijkervaring kan opdoen voor zijn koksopleiding, heeft Noor haar baby een goede start kunnen geven dankzij de inzameling van heel veel bruikbare babyspullen en is er voor Hans, zijn moeder en broertje en zusje een leefbare woning gecreëerd dankzij fantastische medewerking vanuit het netwerk.